23. februára 2018

WEDDING INSPIRATION 👰 Svadobné dekorácie 👰

AHOJTE😊
Dnes sú to presne 4 mesiace, presne 120 dní do nášho dňa "D", do našej svadby💒. Deň, kedy sa staneme manželmi, rodinou, sa už nezadržateľne blíži. Už od detstva som si priala byť princeznou v bielych šatách, mať vlastnú rodinu, a práve teraz ma táto veľká životná zmena čaká. Je to taký neopísateľný pocit zmiešaných emócií lásky, očakávania, radosti, šťastia, zodpovednosti. 

Po zásnubách💍, ktoré boli krásne, a pre mňa aj nečakané, sme začali premýšľať nad dátumom našej svadby. Mali sme jedinú požiadavku, chceme letnú svadbu. A tak sme začali vybavovať, obzerať a hľadať vhodné miesta na svadobnú hostinu. Svadba bude v Ružomberku, mojom rodnom meste. Ružomberok ponúka niekoľko krásnych, drahších aj lacnejších, miest na dokonalú svadobnú hostinu. My sme si naše miesto vybrali, nič luxusné, nič predražené, príjemné, milé miesto kúsok za Ružomberkom uprostred polí a vedľa nádherného gotického kostola. Dátum sme prispôsobili voľným dátumom, ktoré nám ponúkli. ②③.⑥.②⓪①⑧, náš dátum svadby, deň, kedy sa začína náš manželský, rodinný život.

Čas od zásnub a výberu dátum svadby uteká neskutočne rýchlo, a to som si stále vravela, že na plánovanie a vybavovanie svadby mám ešte kopu času. Ako prvé sme začali vybavovať termín a čas svadby v kostole💒, fotografa📷, kameramana📹, DJ-a🎤, cukrárku🎂, pekárku🍰, folklórny súbor, kozmetičku💄, kaderníčku💇, kvetinárku💮, svedkov. Množstvo telefonátov, emailov, vybavovania, rozhodovania, ale hlavné máme zabezpečené. Ale keď máte pomocnú ruku, maminu👩, všetko ide jednoduchšie a ľahšie. Už máme vybavených a zabezpečených aj množstvo iných drobností a dekorácií, ktoré k svadbe patria, ale stále je čo vybavovať, riešiť a zabezpečovať.

Na internete hľadám svadobnú tematiku, prechádzam množstvo stránok a ukladám si obrázky, ktoré mi budú inšpiráciou na vlastnej svadbe a ktoré prispôsobím vlastnej predstave. Predstavu mám, viem čo, ako chcem, už ju len treba zhmotniť.

Výzdobu svadobnej sály chceme jemne elegantnú, a presne tomu sme chceli prispôsobiť aj naše svadobné oznámenia, pozvánky k svadobnému stolu a menovky. Najprv sme rozmýšľali, či si ich neurobíme samy, ale celkom náš to aj prešlo😄. Veď na internete je množstvo krásnych oznámení, ktoré Vám urobia podľa Vašich predstáv. Môžete si meniť farbu papiera, font písma, farbu písma, ozdobenie, potlač, text a všetko, čo Vás len napadne. Ale poviem Vám prekvapenie, naše svadobné oznámenia a pozvánky sú už vo výrobe😊 Uhádnete, ktoré sme si nakoniec vybrali?



K celkovej výzdobe a svadobným oznámeniam chceme prispôsobiť aj pierka pre hostí. Nechceme gýčové, preplácané, prezdobené, prečačkané pierka, ktoré by sa nepáčili snáď nikomu. Najviac sa na pierko teší môj budúci manžel, ktorý sa ma už pýtal, či ho bude mať zo živých kvetov a či bude ladiť k mojej kytici. Áno, pár ľudí bude mať iné špecifické, odlišné pierka, ale to je už zvykom. Hostia budú mať klasické stužkové pierka ozdobené jemnou aplikáciou, len ich ešte musíme vybrať. Ktoré sa Vám páčia najviac?😚




Nevyhnutnou súčasťou výzdoby svadobnej sály sú aj kvetinové dekorácie a kytice. Ešte ani ja sama nemám presne ujasnené, ako presne by mala kvetinová výzdoba vyzerať, ale určite chcem niečo jednoduché v jemných farbách. Veľmi sa mi páčia hortenzie, biele ruže a pivónie doplnené zelenými lístkami či malými kvetinkami. Nesmú chýbať ani vázičky, perličky, sviečky, stužky, kamienky, či iné malé doplnky skrášľujúce kvetinovú výzdobu stolov. Samozrejme nechcem, aby tam všetkého bolo až príliš, aby to vytváralo dojem preplácanosti a nedajbože, aby niekomu výzdoba zavadzala pri jedle, zábave či komunikácii. Inšpiráciu už síce mám, viac-menej viem, čo chcem, už si len vhodne vybrať, nechať si poradiť od kvetinárky a všetko bude tak, ako má byť.



Súčasťou kvetinovej výzdoby svadobnej sály bude aj výzdoba auta. Taktiež chcem niečo jednoduché, pekné, čo nám neodfúkne alebo nespadne cestou do kostola. Auto chcem mať vyzdobené stužkami, mašľami, štólami a živými kvetmi, všetko ale s mierou. Nejaké stuhy a štóly sme už nakúpili, už nám chýba len presná predstava a výzdoba zo živých kvetov.


Svadobnú sálu chceme oživiť a doplniť rôznymi nápismi, balónmi, tabuľkami, fotostenou a fotokútikom. K vchodu do svadobnej sály by sme chceli doplniť tabuľu s nápisom "Vitajte na našej svadbe". Po vstupe sa hostia oboznámia so zasadacím poriadkom, nájdu si číslo svojho stola a svojich spolusediacich.


V sále by sme chceli tiež umiestniť foto-kútik, kde máme v pláne ukázať hosťom niekoľko našich súkromných fotiek. Keďže medzi svadobnými hosťami budú aj deti, určite sa potešia balónom, s ktorými sa budú môcť hrať.



Krásne a kvalitné fotky sú tou najkrajšou spomienkou na náš svadobný deň. Preto chceme do svadobnej sály umiestniť aj foto-stenu, pri ktorej sa môžu hostia kedykoľvek odfotiť a vďaka ktorej dostanú fotky šmrnc. Musíme si však ešte raz poriadne prejsť svadobnú sálu, porozmýšľať, kde ju umiestniť a postaviť tak, aby bolo dostatok miesta nielen na sedenie pri stoloch, ale aj na tancovanie.



Predovšetkým chceme, aby sa naši hostia na svadbe cítili dobre a pohodlne, aby vedeli, že sme rady, že sú v náš deň s nami a aby z našej svadby odchádzali spokojní. Preto sa snažíme všetko robiť nielen podľa našich predstáv, ale tak, aby to nebolo prečačkané a gýčové. Veď aj tak je vždy v jednoduchosti krása, a nič netreba preháňať.

Svadobnú inšpiráciu čerpám a hľadám najmä na Pintereste, MojasvadbaSasheAliexpress a na ďalších webových stránkach, ktoré niekedy náhodne nájdem alebo ma na ne upozorní kamoš Google.

V ďalšej časti Wedding inspiration sa môžete tešiť na tému: Svadobné hodovanie🍴

Nevestičky, ako si Vy predstavujete Vašu dokonalú svadobnú výzdobu?

Majte sa krásne❤

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára