19. septembra 2016

BIOFARMA Príroda & Stupava

AHOJTE :)

V krásnom prostredí malebnej prírody Malých Karpát sa v blízkosti Stupavy, na pôde bývalej Botanickej záhrady UK, nachádza Biofarma Príroda (salaš, farma), o ktorej bude dnešný post :)
Areál Biofarmy je od Bratislavy vzdialený približne 25 km a po diaľnici sa sem dostanete za necelú pol hodinku. Aj keď je areál Biofarmy skrytý na konci lesa, určite nezablúdite, pretože informačné tabuľky sú na každom rohu. Pozor si dajte hlavne pri odbočke na príjazdovú cestu na Biofarmu, tabuľku si všimnete až v poslednej chvíli. Parkovisko pred areálom je síce pomerne malé, ale problém s parkovaním nieje, pretože sa dá parkovať pozdĺž príjazdovej cesty.
Na Biofarmu sa dostanete aj autobusom z Bratislavy. Zástavka sa nachádza na začiatku lesnej príjazdovej cesty a do areálu je to približne 2 km, čo zase nieje až tak ďaleko. A za tú 2 km prechádzku Biofarma určite stojí ;)
Areál Biofarmy je otvorený celoročne, navštíviť ho môžete cez týždeň a cez víkend od 10.00 do 21.00 hod. Vstup do areálu je bezplatný a takisto aj parkovanie je zadarmo.
Ak chcete byť informovaní o všetkých novinkách a akciách Biofarmy, sledujte ich oficiálnu stránku alebo sa staňte ich fanúšikom na Facebooku.

Už pri vstupe do areálu Vás očarí krásna vstupná brána pripomínajúca zachovanie historických tradícií, remesiel a ľudového umenia. A v takomto duchu sa nesie aj celý areál Biofarmy, ktorý je skutočne očarujúci :) Nachádza sa v ňom niekoľko drevených sôch, historický koč a krásne maľby na informačných tabuľkách.






V areáli sa nachádza aj pekáreň s predajňou, mliečnica, koliba (reštaurácia), stanovištia na opekanie (ohnisko je potrebné vopred rezervovať!) a detské ihriská. Biofarma ponúka aj možnosť letnej školy pre deti zo škôlok alebo škôl a to vo forme celodenného výletu alebo jednodňovej školy v prírode. Areál je ako stvorený pre deti. Môžu sa vyblázniť na pieskovisku, na preliezačkách, hojdačkách, šmykľavkách a samozrejme naživo spoznať všetky zvieratá. 

Areál Biofarmy je pomerne veľký a rozsiahly, plný krásnych a vzácnych stromov a zelene. 


Väčšinu areálu zaberajú výbehy a ohrady so zvieratami. 
Hneď pri vstupe, ako pán a strážca farmy, má "sídlo" Bodrík, krásny slovenský čuvač. 
Bodrík akurát oddychoval :)
Pri vstupe sa nachádza aj klietka (zajačinec) so zajacmi a morskými prasiatkami. Zajačinec nájdete aj pri ohrade s koňmi - v ňom si spokojne nažívajú dva skutočne obrovské zajace.
Pri návšteve Biofarmy sa vždy neskutočne teším na ťažného koňa Kubka a jeho kamarátku kobylku Micu. Kubo si ako ťažný kôň zažil veľa a tak je pre neho pobyt na Biofarme zaslúženým oddychovým "dôchodkom".

V ohrade s malým jazierkom si spoločne nažívajú husi a kačky a hneď vedľa je ohrada so sliepkami a kohútmi.

Po areáli, najmä v blízkosti koliby, sa potulovali aj dva malé mačiatka, s ktorými sa vyhrali najmä deti.
Obyvateľmi Biofarmy sú aj ovce, kozy, momentálne dva barany, somár, diviak Šaňo (neskutočný pohoďák), poník a prasatá.



Počasie nám počas výletu skutočne prialo, bolo slnečno a ešte pomerne teplo. Areál Biofarmy sme preto obišli dvakrát a pofotili niekoľko záberov.



V pekárni s predajňou sme si kúpili údené korbáčiky, pšenično-ražný bochník a neskutočne výborné škoricové hniezdo. Ceny za výrobky sú síce vyššie, ale za tú kvalitu a neodolateľnú chuť sa určite oplatí priplatiť.

Na samotný záver sme navštívili kolibu, kde sme si dopriali nedeľný obed. Z jedálneho lístka máte na výber tradičné jedlá ako halušky, pirohy, šúlance, bobaľky, guláš, polievky. Ochutnať môžete aj tradičnú žinčicu.
S priateľom sme si dali misu pre dvoch, ktorá obsahovala halušky s bryndzou, bryndzové pirohy a halušky s kapustou. Jedlo bolo dobré, priateľovi bolo aj málo a ja som bola objedená :D

Výlet na Biofarmu očarí najmä rodinky s deťmi a milovníkov zvierat a prírody. 
Ja som Biofarmu navštívila už niekoľkokrát, neskutočne sa mi tu páči. Milujem zvieratá, relax, oddych, prírodu, kľud a pokoj od rušného mesta ... a presne toto všetko mi Biofarma vždy poskytne.
Časovo Vám výlet zaberie asi pol dňa takže žiadne výhovorky, že nemáte čas. Urobte si ho a choďte zrelaxovať a dopriať si oddych v krásnom prostredí malebnej Biofarmy :)

Cestou naspäť do Bratislavy sme sa zastavili v Zámockom parku v Stupave. Je to ideálne miesto na oddych, relax, krásnu prechádzku a zrelaxovanie.





Navštívili ste už areál Biofarmy?

Máte aj Vy obľúbené miesto na oddych?

Majte sa krásne 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára